Онанистът от Балчик остава в ареста

Тричленен съдебен състав на Окръжен съд Разград потвърди постановената от Разградския районен съд мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 28-годишния Изет И. по досъдебно производство на РУ на МВР Разград за хулиганство. Това съобщават от пресслужбата на Окръжен съд-Разград.

Обвиняемият е с адресна регистрация в Балчик, но живее в Разград със своята майка.

Мъжът е обвинен в това, че на 15 февруари 2020 г. в района на бул. „Априлско въстание” срещу Средношколското общежитие, по пътека, водеща към ж.к. „Житница”, в условията на опасен рецидив, извършвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – онанирал при преминаването на жени – престъпление по чл. 325 ал. 1 от НК.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” до две години или пробация, както и обществено порицание.

Адвокатът на обвиняемия пледира, че обвинението е повдигнато на основание показанията на свидетел, наблюдавал действията на обвиняемия от прозореца на жилището си, което е било на около 30 метра. Подложи на съмнение и това дали действително Изет е онанирал и че е възможно подзащитният й да не е извършил умишлено това, в което е обвинен, а да страда от ексхибиционизъм. Защитата поиска като най-адекватна и разумна да бъде наложена по-леката мярка „домашен арест”.

Според съдебния състав събраните до момента данни по делото дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Изет И. е извършил деянието, в извършването на което е обвинен. Същевременно от свидетелството му за съдимост става ясно, че мъжът е осъждан 4 пъти за тежки умишлени престъпления. Търпял е и наказание „лишаване от свобода” и има опасност да се укрие или извърши ново престъпление.

С оглед на това съдебният състав потвърди наложената от Районен съд Разград мярка за процесуална принуда „задържане под стража”.

Постановеното днес определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 2,000 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *