Олимпийският огън пристигна в Токио

Олимпийският огън пристигна в Токио две седмици преди началото на Игрите. Атлети и фенове останаха разочаровани от „съкрушителното“ решение на организаторите да забранят присъствието на публика от почти всички стадиони заради коронавируса, пише БГНЕС.

На приветстващата церемония бяха допуснати само представители на медиите и ръководни лица. Настроението преди Олимпиадата е съвсем различно в сравнение с предишните издания на Летните олимпийски игри. Японската столица Токио ще бъде в извънредно положение от неделя до 22 август. Мерките, които в по-голяма степен ограничават продажбата на алкохол, откриващите часове на ресторанти и броя публика, идва след повишаване броя на заразени в столицата, като властите са опасени относно разпространението на Делта варианта.

Организаторите заявиха в четвъртък, че ще забранят присъствието на фенове от стадиони в Токио и три близки зони, където ще се проведат по-голямата част от състезанията. Няколко събития ще се проведат в други части на страната, където ще има определен брой привърженици. В Токио, губернаторът Юрико Койке получи олимпийския огън във фенер на церемония на празен стадион. Националното щафетно предаване трябваше да повдигне ентусиазма около Игрите, но повечето спирки не бяха до обществени пътища заради опасения, свързани с вируса. Независимо от проблемите, Койке сподели, че предаването на огъня носи „надежда“, която ще бъде „пренесена на олимпийския стадион“.

Когато котелът бъде запален на 23 юли, само сановници и организатори ще бъдат на трибуните на Националния стадион, който е с капацитет 68 000 седящи места, в централно Токио.

Източник: www.dnes.bg

 3,299 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *