Огнен ад на автомагистрала “Струма”: 46 жертви при пожар в автобус край Боснек

45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала “Струма” – съобщава NOVA. Трагичният инцидент е станал край село Боснек към 2.00 ч. в нощта срещу вторник. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата. Сред жертвите има и 12 деца, съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Шофьорът също е загинал.

Общо 53 души са били в автобуса, който най-вероятно е пътувал към Истанбул. Оцелелите в катастрофата са 7 – момиче на 17 години и шестима възрастни. Всички те са граждани на Република Северна Македония. Транспортирани са в “Пирогов”. От болницата съобщиха, че състоянието им е стабилно и животът им е вън от опасност. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака.

Българският премиер Стефан Янев е уведомил за трагедията колегата си от западната ни съседка Зоран Заев. Той говори и в ефира на NOVA и първи информира, че сред жертвите има и деца.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел “Даскалово” до пътен възел “Долна Диканя” е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел “Долна Диканя ” – път III-627 – Радомир, и път I-6  до пътен възел “Даскалово”.

Властите призовават над мястото на инцидента да не се пускат дронове.

Източник: www.nova.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *