Обявиха обществената поръчка за ремонт на “Априлско въстание” и още от “Странджа”

Разград

Два дни преди началото на ремонтните работи по 490 м. от бул. „Странджа“ Община Разград обяви обществена поръчка за друг участък от натоварената пътна отсечка. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Новата обществена поръчка е за основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ – от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ – и на бул. „Странджа“ – от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“. Подлежащият на ремонт участък от бул. „Априлско въстание“ е с дължина 2 400 м., а от „Странджа“ – 400 м. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 1 583 333,33 лв. без ДДС. В обществената поръчка са включени следните видове строително-ремонтни работи: фрезоване на асфалтова  настилка; профилиране на уличните платна; изрязване и фрезоване и кърпеж на компрометирани участъци от асфалтовите настилки; възстановяване основата на пътното платно, където е необходимо; доставка, полагане и уплътняване на асфалтови смеси; профилиране на пътното платно с 4 см. неплътна асфалтова смес и полагане на 4 см. плътна асфалтова смес – с дебелина в уплътнено състояние мин. 4 см; полагане на хоризонтална пътна маркировка; повдигане и подмяна на капаци на ревизионни шахти, улични оттоци и тротоарни кранове; повдигане на пропаднали, подмяна на счупени и поставяне на нови бордюри, където липсват; направа на повдигнати пешеходни пътеки с ширина – 4 м. (7 на „Априлско въстание“ и 1 – на „Странджа“); натоварване и превоз на излишни земни маси и строителни отпадъци на депо до 10 км на указано от възложителя място.

Продължителността на изпълнение на обществената поръчка е 120 дни.

Срокът за подаване на оферти е 25 май 2021 г., офертите се отварят на 26 май. Документацията за обществената поръчка е публикувана на сайта на Община Разград и в Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

Припомняме, че средствата за ремонта на двете улици бяха отпуснати от Министерски съвет. Проектът за правителственото решение бе за 1 000 000 лв., но след разговор на Кмета на Разград Денчо Бояджиев с премиера Бойко Борисов бяха приети аргументите на градоначалника за необходимостта от значително по-голяма сума и с Постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 900 000 лв. с ДДС.

В момента със средства от бюджета на Община Разград се работи по друга обществена поръчка за ремонт на участък от бул. „Странджа“, на 1 май за един месец заради стартиращите строително-ремонтните работи се затваря за движение участъка от бул. „Странджа“ от входа за МПС на бензиностанция OMV до кръстовището с ул. „Янтра“, както и ул. „Дунав“ в участъка  от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището ѝ с ул. „Тополница“.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *