Обявиха втори телефон за психологическа подкрепа

Областна администрация Разград и сдружение „Феникс-Разград“ започват съвместна доброволческа инициатива за предоставяне на безплатна психологическа подкрепа на нуждаещи се жители на област Разград, докато трае извънредното положение. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Инициативата е продиктувана от настоящата трудна ситуация на изолация и промяна на начина на живот, която е свързана с известна напрегнатост, безпокойство, тревожност, екзистенциални страхове и др. Някои хора се справят сами – със собствените си защитни механизми, но други изпитват трудности и се нуждаят от подкрепа – аргументират инициативата от Областна администрация.

Психолог от сдружение „Феникс-Разград“ ще оказва безплатно психологическа помощ на нуждаещите се по предварителна заявка всеки ден от седмицата между 14,00 ч. и 18,00 ч. на телефон: 0876 411 881.

Психологическата подкрепа ще се предоставя чрез видеоразговори посредством онлайн платформи и чрез телефонни разговори, като всяка сесия ще продължава до 20 минути.

Това е вторият телефон за безплатна психологическа подкрепа в Разградско, първият работи от миналата седмица. На него сигнали приема психолог от общинския Център за социална интеграция и реабилитация „Емилиян”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *