Общински служители извадиха коте от 8-метров кладенец

Служители на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета реагираха на сигнал на граждани за коте, паднало в 8-метров бивш вече пресъхнал кладенец пред жилищен блок в Разград.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

По информация от живеещи в блока на ул. „Св. Климент“42 животното е паднало в кладенеца, който е затворен, но не плътно, с бетонни блокове. Хората са му спуснали храна с въже, но за изваждането на животното оттам имало нужда от специализирана помощ.

След подаден към заместник-кмета Мирослав Грънчаров  сигнал служителите от кучешкия приют под ръководството на началника на отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев организираха спасителната акция. Те отместиха един от бетонните блокове, а един от работниците с челник на главата и със съоръжение за прихващане на животни бе спуснат с въже на дъното на кладенеца.

След изваждане на котето от кладенеца бе установено, че то е в добро здравословно състояние.

Да намерят осиновител на котето, което е мъжко и на възраст около 3 месеца, ангажимент поеха от НПО“Защита на животните в Лудогорието“.

Бетонният блок, който покрива бившия кладенец, бе възстановен на мястото си, но Община Разград ще предприеме допълнителни мерки за обезопасяване на мястото.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *