Общинските съветници и депутатът от ПП-ДБ дариха 3500 лева за подготовката на разградски лекоатлети за международни състезания

Общинските съветници и депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева дариха 3500 лева от своите възнаграждения за подготовката на разградските лекоатлети Лъчезар Вълчев и Димана Йорданова за международни състезания. Местните парламентаристи припомниха, че не за пръв, и не за последен път подпомагат развитието на талантливите разградски спортисти – миналата година осигуриха част от средствата за участието на Лъчезар Вълчев на Световната гимназиада в Бразилия, предстои му и лагер в Италия в подготовка за Европейското първенство за мъже в Рим.

Лъчезар има шанс да участва и на Олимпиадата в Париж през това лято – смята неговият треньор в СКЛА”Лудогорец” Красен Цонев. Той обясни, че процедурата е сложна и е необходимо или да се покрие квотата, която е висока колкото шестия резултат от предходната олимпиада или състезателят да участва в минимум 5 престижни състезания и да се класира по ранкинг. В момента 7 състезатели в света са покрили квотата, ще участват тези, които са до 32-ро място в ранкинга, Лъчезар в момента е 37-ми.

Цонев обаче коментира, че по-важната цел тази година е Световното първенство до 20 години, което ще се проведе в Лима, Перу, тъй като Лъчезар е на възраст, която ще му позволи да участва в още няколко олимпиади, а в тази възрастова група това му е последно състезание. Преди 2 години е участвал, но е бил с 2 години по-малък от съперниците си и е останал на десето място, целта сега е медал.

Той съобщи още, че Лъчезар е получил няколко предложения от американски колежи да продължи образованието и подготовката си там, но ги е отказал.

Цонев заяви, че е водил разговори с кмета на общината Добрин Добрев за изграждане на зала, в която да се подготвят лекоатлетите. Предложил е и конкретно място – между комплекса за стрелба с лък и тенис корта. Треньорът призова съветниците да подкрепят подобен проект.

Приятно е да се правят подобни дарения, защото виждаме смисъла, виждаме за какво ес използват средствата – коментира общинският съветник Мирослав Грънчаров.

 

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *