Община Разград започна почистване на 100 дъждоприемни шахти

Във връзка с поройните дъждове през последния месец, които запушиха с наноси отводнителната система в областния град, Община Разград започна почистване на дъждоприемните шахти по основни пътни артерии в града. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Целта е подобряване на водопроводимостта на системата и осигуряване  възможност да поеме по-големи количества вода от проливни дъждове.

Дейността по почистване на шахтите започна вчера, 4 август, от улиците „Дунав“ и „Васил Левски“, извършва се от външна фирма – „H2O 2012“ЕООД, която разполага със специализирана техника.

Съобразно наличния финансов ресурс в списъка с шахти за почистване са включени общо 100 обекта в участъци, в които при проливни дъждове се събира дъждовна вода и се затлачва.

До края на тази и през следващата седмица ще бъдат почистени шахтите по бул. „Странджа“, ул. „Св. Климент“, а също и по „Априлско въстание“, преди там да бъде извършен основният ремонт, който започна вчера с поетапно фрезоване на отделните участъци от шосето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *