Общината се самосериза по медийна публикация за нерегламентирано сметище

Във връзка със статията „Домостроителният комбинат стана огромно сметище“, публикувана в бр.21/4466 на 21.02.2020 г. на в. „Екип 7“ Община Разград предприема мерки за почистване на нерегламентирано сметище на терена на бившия Домостроителен комбинат. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Мястото бе посетено от заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров и от директора на дирекция „Програми и околна среда“ в Община Разград Недим Тахиров. Тяхната проверка установи, че нерегламентираното сметище се намира в поземлен имот, собственост от месец март 2017 г. на фирма „Глоксиния“ЕООД. Теренът е с обща площ от 128 дка. На собственика ще бъде издадено предписание в разумни срокове да извърши почистване на терена.

Встрани от подхода към терена също има изхвърлени отпадъци. Тъй като пътят е общинска собственост, той ще бъде почистен до края на следващата седмица от сметосъбиращата фирма „Еф Си Си“.

Община Разград призовава гражданите и юридическите лица да спазват екологичното законодателство като изхвърлят  отпадъците си на регламентираните за това места.

One Reply to “Общината се самосериза по медийна публикация за нерегламентирано сметище”

  1. Вижте и пътят към полигона на пътя за Търговище почти същото е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *