Общината напомня: При ремонт отпадъците се извозват със строителен контейнер, заявен от собственика на имота, при нарушения се налагат санкции

Разград

Община Разград напомня на гражданите, че при извършване на строително-ремонтни дейности в жилищните имоти е необходимо сформираните строителни отпадъци своевременно да се събират и транспортират до Регионално депо за неопасни отпадъци гр.Разград.

От местната управа припомнят, че отговорността за изпълнение на тези дейности е на собственика на имота и за негова сметка, в качеството му на възложител на строителните работи. Транспортирането на строителните отпадъци до регионалното депо следва да се извърши с техника, осигурена от собственика на имота, или чрез заявяване на строителен контейнер от сметосъбиращата фирма – „Уейст Солюшънс България“ ЕООД на тел.: 084 660 580.

При изнасяне на строителните отпадъци от жилището не трябва да се допуска разпиляването и натрупването им на територии за обществено ползване, включващи: улици, алеи, тротоари и площи пред жилищни входове, с което се възпрепятства движението на пътни превозни средства и придвижването на пешеходци. Забранено е и в контейнерите за битови отпадъци да се изхвърлят отпадъци от строителни дейности.

Спазването на горепосочените указания ще предотврати възникването на конфликтни ситуации със съседите и живущите в квартала. С полагането на грижи за поддържане на чист и приветлив вид на обществените територии ще се подобри облика и жизнената градска среда.

При констатирани случаи на нарушения ще се връчат предписания и налагат санкции по реда на Закона за управление на отпадъците.

За допълнителна информация, свързана със строителни отпадъци, както и за подаване на сигнали за нарушения гражданите могат да се свържат с Отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград на тел: 084 618 186 или e-mail: ekologia@razgrad.bg.

 

 

2 Replies to “Общината напомня: При ремонт отпадъците се извозват със строителен контейнер, заявен от собственика на имота, при нарушения се налагат санкции”

  1. iziskvaneto na ob6tinata razbrahme,neka da e taka mila da kajat kade omgaat da se slagat tezi konteyneri po vreme na remonta?

  2. da razbrahme iziskvaneto na o6tinata,no ob6tinata ne kazva kade moje da se slagat tezi konteyneri,ako sobstvenika na nekoi apartament re6i da pravi remont.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *