Обходни маршрути от понеделник заради ремонта на пътя Русе – Кубрат

От 15 февруари /понеделник/ се ограничава движението по второкласния път II-23 в участъка от Русе до Ново село поради ремонт на пътя и на ж.п. надлез при 3-ти км.Това съобщават от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Обходните маршрути са:

  • за МПС до 3,5 тона от село Червена вода и квартал „Образцов чифлик“ до Русе движението се пренасочва по общинската пътна мрежа през с. Николово;
  • за МПС над 3,5 тона трафикът ще преминава по път I-2 Русе – Разград, от там по общинската пътна мрежа през селата Бъзън, Ястребово, Семерджиево, Ново село и Кубрат. МПС над 3,5 тона, пътуващи за с. Червена вода, ще се отклоняват при с. Семерджиево по третокласния път III-2302.

    Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

    Ремонтните дейности в отсечката са част от стартиралата през септември м. г. рехабилитация на общо 46,7 км от второкласния път ІІ-23 Русе – Кубрат, финансирана по ОП „Региони в растеж“. Досега дейностите се извършваха без да се спира изцяло трафикът. Ремонтът навлиза в следващ етап, който налага ограничение на движението до 30 април т. г. В 21,5 км участък, в който се спира движението, ще се ремонтират конструкцията на пътя, ж. п. надлезът при 3-ти км, ще се изпълняват дейности за подобряване на отводняването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *