Обучаваха педагогическите съветници как да интервюират подрастващи с рисково поведение

На 28 и 29 ноември Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него  проведоха двудневно обучение на тема „Мотивационно интервюиране на подрастващи с рисково поведение“ на педагогически съветници, психолози и обществени възпитатели. Това съобщават от Общинския съвет по наркотични вещества.

Участниците в семинара са били запознати с теми като: Как изглежда профила на зависимия клиент? Признаци на употреба и рисково поведение. Техники и процес на мотивационното интервюиране. Всяка една от техниките за мотивационно интервюиране беше приложена практически с помощта на различни казуси.

Лектори на семинара са били: Павел Павлов и Милена Петрова. Павлов е терапевт по зависимости, член на БАХ, член на международната НЛП общност, консултант и представляващ национална пациентска организация – „Конфедерация за защита на здравето по въпроси, свързани със зависимостите”; семеен терапевт; лицензиран треньор към Гордън Тренинг Институт по програмите „Трениране на успешни младежи” и „Трениране на успешни родители”. Милена Петрова също е терапевт по зависимости, член на международната НЛП общност, заместник председател на УС на „Асоциация за превенция на работа със зависимости – „Само днес”, семеен терапевт; лицензиран треньор към Гордън Тренинг Институт по програмите, „Трениране на успешни младежи” и „Трениране на успешни родители”.

Участниците в семинара са имали възможност да обменят идеи, опит и добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *