Образованието в Лудогорието даде още една жертва на COVID-19: учител от Исперих

Корона

Втори случай на починал от COVID-19 учител в Разградско.

Преподавател в Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух”-Исперих е изгубил битката с тежкото заболяване преди 2 седмици във варненска болница, където е бил приет за лечение, погребението му обаче е било в събота – научи Разград24/7.

Петър Георгиев е бил сред любимите учители на възпитаниците на исперихската гимназия – личи от оценките, които учениците са му дали в сайта www.schools.pomagalo.com – 5,89.

Той е бил учител през целия си професионален път, преподавал е по практика. Бил на 66 години, вече с право на пенсия, но останал на работа и тази учебна година, за да подготви млад учител по неговата специалност.

И колегите и учениците му скърбят за Петър Георгиев.

Поклон пред паметта му!

Междувременно според статистическите данни, предоставени от РЗИ-Разград чрез пресцентъра на Областна администрация, вчера са установени нови 34 случая на COVID-19. От тях 13 са в гр. Разград. В Кубрат  са установени 8 случая, а в Самуил – 2. По 1 са заболелите в Дряновец, Раковски, Стражец, Севар, Исперих, Къпиновци, Подайва, Средоселци, Чудомир, Езерче и Владимировци.

Активните случаи в област Разград са 1026. От тях на домашно лечение са 843,  хоспитализираните са 183, а карантинираните  – 620. Общият брой на заболелите от началото на пандемията е 1451.

Loading

One Reply to “Образованието в Лудогорието даде още една жертва на COVID-19: учител от Исперих”

  1. Лека му пръст!Много добър преподавател…..Аз съм му възпитаник, Дълбок поклон пред памета му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *