Обновяват пешеходните пътеки край училищата в Разград

Служители на Общинско предприятие „Ремонтстрой“ започнаха подновяване на маркировката на пешеходните пътеки в Разград. Подобни дейности се извършват всяка пролет и есен след преглед на състоянието на маркировката – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Днес боядисването на пешеходните пътеки стартира от жк „Орел“ от пътеката към входа на ОУ“Ив. С. Тургенев“ и продължи в посока централната част на града.

Във връзка с наближаването на първия учебен ден приоритетно се обновява маркировката в районите на училищата и детските градини, за да се осигури безопасно придвижване на децата.

След това ще се обърне внимание и на възловите кръстовища и други конфликтни точки, около които може да се създадат предпоставки за пътни инциденти.

Технологията на обновяване на пътеките предвижда в предиобедните часове да се боядисва в едната лента от пътното платно, тя се огражда с конуси. Когато изсъхне, в следобедните часове работниците от ОП“Ремонтстрой“ отново минават в същия участък и боядисват и пътеката в другата лента за движение.

 

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *