Областният управител подкрепи бедстващо семейството в началото на новата учебна година

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари облекло, учебни и спортни пособия на осмокласник от ПГХТБТ „Мария Кюри“ – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Момчето е от семейство, което е в затруднено финансово положение.

Г-н Хюсмен прие майката на ученика Рюкшан Мехмедова. Тя му благодари за жеста и обясни, че сама не би могла да подготви сина си за новата учебна година. „Много ни е трудно и тази подкрепа е от изключително значение за нас“, заяви Мехмедова. Областният управител я увери, че и занапред ще продължи да помага. През юли Гюнай Хюсмен дари лични средства на семейството, за да го подкрепи в борбата за оцеляване.  За да преживеят, Мехмедови разчитат основно на заплатата на Рюкшан, която работи на смени в производството.

Съпругът на жената Байдън Мехмедов от 4 години е прикован на легло. Той има дългогодишен стаж като строител, но преди четири години получава тежък инсулт. Заболяването преобръща живота му и оттогава е прикован на легло.Има експертно решение на ТЕЛК, според което е със 100% трайна нетрудоспособност. Семейството се нуждае от финансова подкрепа за скъпа операция в Турция или Германия, която би подобрила състоянието на Байдън. Мехмедови търсят помощ още, за да си купят електрическа инвалидна количка и климатик, с който да се топлят през зимата.

Областна администрация Разград призовава бизнеса и жителите на областта, които могат да помогнат, да го направят, за да докажем, че имаме сила и благородство като общност да подадем ръка на изпадналите в нужда наши съграждани.

Дарителската сметка за набиране на средства е: BG65IABG74605000365801, с титуляр Байдън Хасанов Мехмедов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *