Областният управител Иван Борисов: Няма да има ревизия в Областна администрация, ако не възникне нещо допълнително

Областният управител Иван Борисов представи на пресконференция днес своя екип – съобщава пресцентъра на Областна администрация.

Найден Късов ще е с ресор дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“, а Драгомир Златев – ще отговаря за дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“.

„Основната ни цел ще бъде предстоящите избори за 46-то НС да бъдат проведени честно, прозрачно и демократично“, обяви областният управител. Той подчерта, че е необходимо да бъде върнато доверието на хората, че никой и нищо няма да повлияе на свободата им дадат доверието си на политическите сили, на които симпатизират и вярват.

Няма опасност от преливане на реките и язовирите в област Разград след падналите интензивни валежи, съобщи още Иван Борисов. „Състоянието им се следи денонощно и има създадена необходимата организация отговорните институции да реагират бързо и ефективно при необходимост“, уточни той. Контролирано изпускане се прави на двата язовира Пчелина 1 и 2. При всички останали водоеми в региона нивата са далеч от критичните си равнища.

Областният управител даде информация за инвестиционните проекти, по които работи оглавяваната от него администрация. „Реставрационните работи по джамията „Ибрахим паша“ вървят по график. Нямаме забележки към изпълнителя“, заяви той. Борисов каза, че е готово техническото задание за Дома на армията, съгласувано е с НИНКН и е одобрено. Предстои изготвянето на инвестиционен проект, за който ще се търси финансиране. Има отпусната сума от 82 000 лв. за почистване на участък от речното корито на река Бели Лом, от пречиствателната станция до с. Дряновец. Процедурата за възлагане предстои.

На този етап няма да има ревизиране на дейността  в Областна администрация през изтеклия четиригодишен мандат, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос. „Ако в хода на работата възникне нещо допълнително, което води към проблем, естествено той ще бъде анализиран и ще се търси отговорност“, добави той. „Нямам основание да смятам, че г-н Хюсмен е изпълнявал задълженията си некоректно и неглижирано. Напротив, установявам, че се е отнасял коректно и  нормално с колектива и останалите институции. Не мисля, че е оставил проблем, който аз трябва да решавам в настоящия момент“, аргументира се той. Според него промени в състава на администрацията ще настъпят, ако се наложи и обстоятелствата  изискват това.

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *