Областният управител Гюнай Хюсмен дари лични средства на болен разградчанин

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен дари вчера лични средства на Байдън Хасанов Мехмедов – мъж с увреждане от град Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Дарението беше връчено от Светлин Симеонов – директор на дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” в Областна администрация Разград в дома на нуждаещия се от подкрепа.

Байдън Мехмедов е на 53 г. Родом от село Синя вода, община Лозница и понастоящем живее в квартал Орел в град Разград. Съпругата му работи в „Млин 97” АД – Разград. Има син в VIII клас в Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии Мария Кюри” град Разград. Дълги години е работил като строител, но тежка болест го поваля и лишава от занаята, с който се е препитавал. Преди четири години получава спинален инсулт, който преобръща живота му и оттогава е прикован към леглото. В следствие на мозъчно-съдовата болест има тежко изразени двигателни нарушения, като долната половина на тялото му е обездвижена. Движението му, дори с придружител, е много трудно. Нуждае се от чужда помощ за извършване на хигиенни и други дейности по самообслужване. Болният е на постоянна медикаментозна терапия. Освидетелстван е с експертно решение на ТЕЛК като лице с 100% трайна неработоспособност с чужда помощ и е пенсиониран по болест.

Надеждите на Байдън Мехмедов са свързани с възможностите на модерната неврохирургия в Турция или Германия, но за извършване на операция, са му необходими финансови средства, с които не разполага. Той все още е в активна трудоспособна възраст и е изпълнен с енергия и мотивация за активен живот. Силно желае да бъде полезен на семейството си и на обществото, а да не бъде в тяхна тежест.

Има открита дарителска сметка за набиране на средства за лечение: BG65IABG74605000365801 с титуляр: Байдън Хасанов Мехмедов.

Болният се нуждае и от електрическа инвалидна количка, която да му позволи да излиза от дома си. Движението навън е особено важно за него, защото залежаването води до редица допълнителни негативни последици за здравето му. Споделя, че има необходимост и от климатик, тъй като при отсъствие на съпругата и на сина си не може да поддържа нормална температура в помещението в което живее, особено през зимата.

Областна администрация Разград призовава бизнеса и жителите на област Разград, имащи възможност за подкрепа, да покажат, че като общност има сила и благородство да помогнем на изпадналите в нужда наши съграждани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *