Областният управител връчи печата и ключа на РИК, утре е първото им заседание

Областният управител Гюнай Хюсмен връчи печата на Районна избирателна комисия – Разград и ключа за помещението, в което ще работи комисията, на нейния председател Хубан Соколов, който бе предложен от ГЕРБ – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Както Разград24/7 съобщи снощи съставът на РИК бе определен от ЦИК, след като представителите на политическите партии, участвали в консултациите, не стигнаха до споразумение.

„Ваши са честта и отговорността да работите отговорно и почтено, за да не остане в обществото и капка съмнение за честността на вота“, заяви областният управител пред членовете на РИК.

Според решението на ЦИК заместник-председатели на РИК – Разград са Силвия Великова /предложена от БСП/ и Светлана Неделчева /предложена от НФСБ/.  Секретар е Нергин Хамдиев /предложен от ДПС/. Членовете са: Ралица Костова-Цветанова, Николай Инков, Мирослава Христова, Айсел Хасанова, Павлина Кившанова, Савина Ангелова, Катинка Матеева, Иван Борисов, Юмгюл Ахмедова, Сюлбие Ибрямова и Жоро Чобанов.

РИК ще работи в стая 102 в сградата на Община Разград и ще влезе в правомощията си на 13.02.2021 г. Утре от 11,00 ч. е първото заседание, то ще може да се наблюдава онлайн на сайта на РИК ето ТУК..

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *