Областна администрация: В Разградска област няма заразени с COVID-19

Разград

В Разградска област няма заразени с COVID-19 – става ясно от прессъобщение, изпратено от пресслужбата на Областна администрация-Разград днес. След последното заседание на Областния кризисен щаб за борба с Коронавируса, което бе точно преди една седмица, това е първата официална информация от институцията по този повод. От текста не става ясно цифрата 0 за брой заразени на база на колко проведени теста е основана, досега единствените официални данни за взетите проби са 4, обявени още в началото на извънредното положение – преди 2 седмици. Здравните власти, както и самият Областен щаб, явно не считат за необходимо да уведомяват регулярно населението за реалната ситуация, а изчакват за това да ги подсеща Фейсбук.

Ето целият текст на прессъобщението:

„Във връзка с появили се в социалните мрежи и интернет пространството публикации с невярно съдържание, Ви уверяваме, че в област Разград няма открити, регистрирани и потвърдени случаи на лица, заразени с COVID-19, и днес – 24 март 2020 г., техният брой е нула.

Апелираме жителите на област Разград стриктно да следват инструкциите на Националния оперативен щаб и заповедите на Министъра на здравеопазването.

Всички институции и организации, включени в Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград, работят активно за засилване превантивната дейност срещу навлизането и разпространението на COVID-19 инфекцията на територията на областта ни.

Достоверна информация за регистрирани случаи на лица, заразени с COVID-19, се предоставя на обществеността единствено от Националния оперативен щаб.»

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *