Обвиниха в хулиганство двама общински съветници от ДПС-Исперих

Досъдебно производство е образувано по сигнал за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред в исперихското село Къпиновци – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Около 19.30 часа на 19 септември в центъра на селото двама мъже се появили внезапно на неформална среща със симпатизанти, организирана от конкурентна политическа сила във връзка с предстоящите частични местни избори. По време на срещата 39-годишните извършители обиждали и заплашвали присъстващите, демонстрирайки явно неуважение към тях.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е установено, че лицата са общински съветници в Исперих. Днес Ф.Х. и Т.И. са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс. С постановление на Районна прокуратура-Исперих е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер по 500 лв за всеки от тях. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

Разград24/7 научи, че съветниците, обвинени в хулиганство, са Фикрет Хамид и Турхан Ибрям. За деянията им първа информира във фейсбук профила си депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя съобщи, че по време на предизборна среща по повод предстоящите частични избори в Къпиновци двамата са нападнали и заплашвали с палка самата нея, евродепутата Асим Адемов, областния управител Гюнай Хюсмен, общински съветници и жители на Къпиновци, като заявили, че нямат право да са в селото. Атанасова е публикувала и видеоклип, на който се виждат вероятно последствията от вече възникналия скандал – двамата съветници са видимо употребили алкохол, на кадрите не се разбира какво говорят, възпирани са от 5-6 мъже. Ибрям държи палка, която не употребява срещу други хора. Фикрет Хамид е общински съветник от ДПС, има бизнес със заведения, преди няколко години бе подсъдим по дело за пране на пари. Турхан Ибрям пък влезе в местния парламент от листата на ЗНС, подкрепяна от Областния управител Гюнай Хюсмен, но впоследствие, премина към групата на ДПС. Той работи като горски стражар и като такъв разполага служебно с палката, за която става въпрос в жалбата на депутатката.

За хулиганство законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и обществено порицание. Формулировката на закононарушението е: „Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство.“

 1,592 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *