Нов роман представиха двама разградски писатели

Заместник-кметът Елка Неделчева бе гост на представянето на романа на Димитър Петров и Свилен Маринов „Петият гвоздей” в петък вечерта – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Творбата на двамата разградски автори бе представена от Мила Маринова от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” и от Пламен Тотев от Издателска къща „Персей”. Според тях това е нещо ново за българската литература, с белези на трилър и свързано със загадки и световни конспирации. Специалисти оприличават романа с творбите на Дан Браун и Том Егеланд. В „Петият гвоздей”  се запознаваме с асирийци, кавказци и други националности, действието се развива и в Израел, и в Турция, Норвегия и Дания. Има бежанци, търговци, тайни агенти и журналисти. А всичко се върти около издирването на свещена реликва – петият гвоздей от разпятието на Христос.

Увлекателният сюжет и популярността на двамата автори напълни залата в ХГ”Проф. Илия Петров”, където бе премиерата на книгата.

След представянето на книгата пък се изви дълга опашка за автографи.

В края на събитието Чавдар Крайнов-Чарли посвети свой стих на двамата писатели. За музикалния фон на събитието се грижеше Полина Куманова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *