Нов рекорд: По 21 нарушения в час по пътищата на Лудогорието

Пътна полиция

Нов рекорд на броя нарушения на Закона за движение по пътищата в Разградско – цели 3535 за седмица или по 21 нарушения всеки час. Това са цифрите за периода от 1 до 7 юли – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 2499 фиша и 83 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства. В два от случаите причината е неправоспособност на водача, в два – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани седем пътно-транспортни произшествия, при които десет души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец юли на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 4200 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 29.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *