Нов председател на ОИК-Разград

Нов председател има от 29 февруари Общинска избирателна комисия-Разград.

Това е станало с решение на Централната избирателна комисия, след като доскорошният председател Ралица Костова-Цветанова напуска ръководния пост в изборната администрация. Тя бе от квотата на ГЕРБ. Новият председател също е дама – Невин Скендер е юрисконсулт в Областна администрация.

Тя има опит в местната власт. Преди повече от 10 години бе заместник-кмет на Исперих. Името й нашумя, когато през 2013 г. за бракониерство и стрелба по горски служители бе арестуван бившият кмет на Исперих Бейсим Басри. Преди ареста той издаде заповед Невин Скендер да го замества, но Общинският съвет,  впоследствие и Административен съд-Разград, определи друг от заместниците на арестувания кмет да управлява общината.

В същото решение на ЦИК има още една кадрова промяна в ОИК-Разград. На мястото на назначената за заместник-кмет на Община Разград Зорница Евгениева за член на ОИК е назначена Памела Мичева.

Очаква се през този месец ОИК-Разград да проведе свое заседание във връзка с назначението на друга от заместничките на Кмета Добрин Добрев. Елка Неделчева бе избрана за общински съветник и с встъпването си в новата длъжност, трябва да напусне местния парламент. На нейно място в групата на БСП за България ВМРО-БНД ще влезе юристката Станислава Русева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *