Ново ръководство преди изборите в ИТН

Една от шестте парламентарно представени в 49-ия парламент политически сили се оказа с ново ръководство в Разградско в навечерието на изборите на 9 юни.

Това стана ясно по време на консултациите за състава на Районната избирателна комисия днес, на които като представители на Има такъв народ се появиха двама мъже, единият от които непознат досега на политическата сцена.

Оказа се, че  45-годишният Тезджан Сабри е новият областен координатор на ИТН. Според публикация във Фейсбук група на привърженици на ИТН във Великобритания Сабри изпълнява тази позиция от 4 дни. В същото време той продължава да е и координатор на политическата сила за част от Великобритания – Крю, Честър, Стоук он Трент, Стафорд. Тезджан Сабри е родом от Разград, в детските и младежките си години се занимаваше с футбол, по-късно бе футболен съдия в България и в Англия. Повече от 10 години живее в Крю, Великобритания, където има свой бизнес, създател е на българско училище и на български фолклорен състав.

Припомняме, че от създаването си ИТН имаше двама областни координатори в Разград. В началото лидерската позиция зае Георги Стефанов, който и преди и след това бе част от няколко различни политически сили. След това близо 3 години областен и общински координатор бе Мария Господинова.

Новият общински координатор е Мариян Радев – корабен инженер, който бе в листата на ИТН за местните избори миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *