Ново признание за Лъчезар Вълчев: №5 в класацията „Атлет на България за 2022 г.“

Лъчезар

17-годишният състезател от СКЛА“Лудогорец“ Лъчезар Вълчев получи ново признание – съобщи неговият треньор Красен Цонев. Европейският шампион на троен скок за юноши до 18 години е избран под №5 в престижната класация „Атлет на България за 2022 г.“, която списание „Атлетика“ организира. Изборът се прави от спортни журналисти и редакции, отразяващи атлетиката в България, един от гласовете е на читателите на списанието.

Състезател на разградския тим „Лудогорец“ не е влизал в Топ 10 на подобна национална класация през последните 30 години – заяви Красен Цонев, който обясни, че освен природния талант на Лъчезар, основен принос за отличното му представяне има и добрата подготовка за състезанията, която се осъществява със съдействието на „Пилко“АД.

В класацията името на 17-годишния разградчанин е между двама от утвърдените български лекоатлети – Мирела Демирева и Тихомир Иванов, съответно на четвърта и шеста позиция. Останалите състезатели в Топ 10 са също като Лъчезар талантливи млади спортисти.

За “Атлет на 2022 г.“ е избрана световната шампионка за девойки на скок дължина Пламена Миткова. Втора е националната рекордьорка на маратон и 15-та на световно първенство в тази дисциплина Милица Мирчева, трети е Божидар Саръбоюков – сребърен медалист на скок височина за юноши до 18 години.

Награждаването ще е на 15 януари в София.

Ето имената на състезателите от ТОП 10 със събраните точки:

  1. Пламена Миткова (скок дължина)             293 точки
  2. Милица Мирчева (маратон)                       251
  3. Божидар Саръбоюков (скок височина)           217
  4. Мирела Демирева (скок височина)            202
  5. Лъчезар Вълчев (троен скок)                     150
  6. Тихомир Иванов (скок височина)              130
  7. Мартин Проданов (1500м/1миля)             129
  8. Александра Начева (троен скок)                72
  9. Пламена Чакърова (скок дължина)            70
  10. Васил Русенов (троен скок)                       58

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *