Новото кръгово: от Осанна до Закривай

Отварянето на новото кръгово движение до магазин „Билла” засенчи толкова дълго чакания ремонт на ул. „Странджа”, макар и двете дейности да са част от един и същ проект на Община Разград. Социалната мрежа Фейсбук продължава да ври и кипи от коментари за новата придобивка за жителите на града. Най-интензивни бяха те предиобяд, когато „сефтето” на кръговото бе съпътствано от сериозен дъжд и мокрият пресен асфалт заедно с новата маркировка затрудни максимално шофьорите и някои от по-неопитните срещнаха бордюрите на пътното съоръжение. Въпреки коментарите за множество пътни инциденти в двете най-популярни разградски Фейсбук групи – „Забелязано в Разград” и „Кауза Разград” – и при все, че всеки публикуваше снимки от преминаването си оттам, фотодоказателствата се оказаха за две катастрофи. Единият инцидент е на шофьорка, чиято предница на автомобила се озова в едно от островчетата на кръстовището. Още по-атрактивен бе автомобил, кацнал с цялата си прелест върху централния остров на кръговото, оказа се, че водачът е от село Богданци.

По информация от полицията се оказа също, че колкото и да са пътните инциденти на кръговото, за нито един от тях не е подаден сигнал на тел. 112, т.е. пострадали и сериозни щети няма.

В следобедните часове, когато дъждът спря и вече всички научиха за шофьорските неволи и станаха по-внимателни, не се чу за нови инциденти, но пък казусът отключи чувството за хумор на разградчани. Създаде се Фейсбук група „Забелязано на „кръговото” в Разград”, която за часове събра над 1000 членове. Забавните коментари в нея се редуват с традиционното българско недоволство и настояване да се върне старото положение, но не са малко и хората, за които ново кръгово кръстовище е съвременно съоръжение, каквито има в цяла Европа, обаче уменията на част от шофьорите в Лудогорието не са на достатъчно добро ниво, има и комбиниран вариант – кръговото е с ясна маркировка, но има и какво да се доизкусури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *