Новоизбраните съдебни заседатели към Окръжен съд – Разград преминаха начално обучение

Окръжен съд – Разград организира и проведе днес в зала №5 начално обучение на новоизбраните съдебни заседатели мандат 2023-2026 година – съобщават от пресслужбата на съда.

Обучението се осъществи съвместно с Националния институт на правосъдието. Лектор бе зам.-председателят на ОС Разград и ръководител на Наказателно отделение съдия Емил Стоев.

По време на 4-часовия лекционен курс той представи информация за устройството на съдебната власт, статута на съдебните заседатели и етичнитe норми в тяхната дейност. За да участват пълноценно в провеждането и решаването на съдебните дела, присъстващите бяха запознати с основните понятия и принципи от наказателното право и наказателния процес.

За участниците в обучението са предвидени удостоверения за преминатото обучение, както и обучителни материали, които да ползват в работата си като съдебни заседатели.

Двадесет и трима са новите съдебни заседатели в Окръжен съд –Разград. Те встъпиха в длъжност на 05.12.2022 г. с полагане на клетва, когато започна 4-годишният им мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *