Нови двама с COVID-19, вече са общо 60

Коронавирус

Потвърдените случаи от Разградска област станаха 60 по данни на Единния информационен портал за заразяването.

От Областна администрация-Разград съобщават, позовавайки се на информация от директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева, че новите случаи са два.

Първият случай е жена на 42 г. от с. Ясеновец, община Разград. Потърсила е медицинска помощ на 25.06.2020 г. в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“, гр. Русе, където е хоспитализирана в Отделение „Инфекциозни болести”. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Света Марина“, гр. Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специален тест за наличие на зараза с коронавирус) е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 53 г. от с. Тодорово, община Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 26.06.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализиран в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

Днес от отделението по инфекциозни болести в МБАЛ – Разград се изписва жена на 71 г. от град Исперих с предписание за 14-дневна домашна карантина.

Към днешна дата общият брой на поставените под карантина жители на област Разград е 366.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса благодари на всички граждани, които дисциплинирано спазват противоепидемичните мерки, с което допринасят за опазването на здравето и живота на своите семейства и близки, и като цяло на жителите на област Разград.

 1,557 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *