Новият областен управител – в сряда, от „Продължаваме промяната” с две номинации за заместник областен – на политик и гражданска квота

Очаква се в сряда на заседанието на Министерски съвет ще бъдат назначени областните управители в регионите, където това още не е станало. Това съобщи в отговор на въпрос на Разград24/7 народният представител от „Продължаваме промяната” Марин Шишев. Забавянето било заради два региона, в които се появили проблеми с кандидатите за областни управители на „Има такъв народ”, единият е Разград.

Според националното разпределение между четирите управляващи партии „Продължаваме промяната” ще има заместник областен управител. Предложенията, които местната структура е изпратила и измежду които ще избира  националното им ръководство, са две. Едната номинация е партийна – на библиотекарката Галя Ралева, която бе в листата на „Продължаваме промяната” на последните парламентарни избори. Другата кандидатура е гражданска квота, тя е на настоящия заместник областен управител Драгомир Златев, който бе назначен от служебния премиер.

Очаква се след тези назначения да бъдат обявени и конкурси за главни секретари на областните администрации в цялата страна – допълни още Шишев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *