Новите мерки срещу Коронавируса: затварят областните градове от полунощ, а възрастните над 60 г. пазаруват само сутрин

Коронавирус

Министър-председателят Бойко Борисов свика заседание на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Срещата се проведе в Министерски съвет, в нея участваха и министри от правителството. След края ѝ министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи новите мерки, които ще бъдат предприети, за ограничаване на заразата.

Считано от 00 ч. тази вечер, или от 21 март 2020 г. се въвеждат следните мерки:

  • Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки на открито и зарито и др.
  • Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 ч.
  • Органите на МВР ще организират КПП на областните центрове и ще проверяват каква е целта на пътуването.
  • През КПП-тата ще се пропускат пътуващи само по неотложни причини: трудово естество, здравословни причини, завръщане у дома. Тези неотложни причини се удостоверяват със служебна бележка от работодател, медицинска бележка/документ, лична карта, с която да удостоверят постоянен адрес.

Преди да бъдат оповестени новите мерки, директорът на Националния кризисен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски съобщи за

нови случаи на заразени.

За днешния ден има 17 положителни проби, 4 от които са в град Добрич, те са на контактни лица и така вече в 10 областни центъра у нас има случаи на коронавирус. Останалите положителни проби са от София.

Общо в България случаите са 127, от които 3 починали.

Добрата новина е, че във ВМА има пациентка с две отрицателни проби, която утре ще бъде изписана от болничното заведение.

“От хоспитализираните пациенти най-тежко към критично е състоянието на болен, който е интубиран в “Пирогов”. Потвърдена е и положителната проба на пациента-беглец от “Пирогов”, информира още генерал Мутафчийски.

Източник: www.vesti.bg

2 Replies to “Новите мерки срещу Коронавируса: затварят областните градове от полунощ, а възрастните над 60 г. пазаруват само сутрин”

  1. Защо в големите търговски вериги има хора от селата,дали има пропусквателен режим,как идват до града? Играем си на “война”?Явно всичко е все още на шега,ще има големи ядове.

  2. Така, разхождат се хора с кучета,а майките с малки деца ..??? Да заповядат в лудницата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *