Новите кметове и общински съветници в Самуил положиха клетва на първата сесия на местния парламент

Новите кметове и общински съветници в Самуил положиха клетва на първата сесия на местния парламент за мандат 2023-2027 г.

Учредителното заседание беше открито от заместник областния управител Ивелина Игнатова. Тя изрази увереност, че за местните управници от Самуилско полагането на клетва не е формален акт, „а знак към хората, които са ви избрали да отстоявате интересите им, да мислите за развитието на общината и за по-добрия живот на жителите ѝ. Вярвам, че тази клетва ще ви води през целия мандат.” – каза Игнатова.

Имената на избраните кметове и съветници обяви председателят на ОИК-Самуил Айхан Гафуров. В местния парламент съотношението между политическите сили e: ДПС – 14 общински съветника, ГЕРБ – 2, ПП-ДБ – 1. Сред съветниците е бившият областен управител Петър Василев, който бе и кандидат за общински кмет от ПП-ДБ, той е с адресна регистрация в село Кара Михал. Представители на ДПС са кметовете на всичките 12 села в общината, както и избраният за общински кмет Джевдет Азис. Той получи символичния ключ на Община Самуил от заместник-кмета Севим Рамаданова. Кметът благодари на жителите на общината, които са гласували на местните избори и заяви, че във втория си мандат ще продължи да надгражда направеното през предходния. „Ще наблегнем на инфраструктурните проекти и социалните услуги. Ще работим за благоденствието на община Самуил и нейните жители“ – каза още Джевдет Азис.

Председателят на Общинския съвет от предходния мандат д-р Бейтула Сали отново бе номиниран за този пост и избран от мнозинството. Той влезе в тази роля преди това, тъй като най-възрастният съветник Азем Шакир отказа да води сесията по здравословни причини, а кметът предложи д-р Сали да води заседанието.

Вижте още снимки ТУК.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *