Нова коалиция в Общински съвет-Кубрат: сляха се две групи

Нова коалиция ще има в Общински съвет-Кубрат от петък, 2 април, когато ще е следващата сесия на местния парламент – научи Разград24/7.

Две от опозиционните групи се сливат в една с решение, което ще представят на председателя на Общинския съвет в петък. Според него новата група се нарича „Коалиция ГЕРБ и ЗНС“, неин председател е досегашният председател на групата на ЗНС д-р Денислав Белинов, заместник-председател е Мариета Борисова, досега от групата на ГЕРБ, а секретар – Нина Цонева от ЗНС. Както изисква Правилникът за организацията и дейността на Общински съвет-Кубрат решението е подписано и от останалите съветници от досегашните две групи: Невин Селиманова, Орхан Бедиханов и Петко Петков от ЗНС и Цветомир Цонев от ГЕРБ.

Официалният мотив за обединението е, че по този начин опозицията ще може да има по-сериозни възможности да предлага своята позиция в местния парламент.

Новата група се състои от 7 човека, което е точно една трета от състава на Общинския съвет, в който мнозинство има ДПС с 12 съветника.

Припомняме, че кандидатите на ЗНС бяха подкрепяни на местните избори през 2019 г. от областния управител Гюнай Хюсмен, който тогава бе от гражданската квота на ГЕРБ. Няколко месеца след вота обаче и той и съветниците от ЗНС в Исперих станаха членове на ГЕРБ и в момента Хюсмен е в листата на управляващата партия за парламентарния вот, но вече не като гражданска квота, а като партиен активист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *