Новата школа за музикални таланти „Надежда 4019” започна творческия сезон с 3 награди

Три награди са равносметката от първото участие на възпитаници на школа „Надежда 4019”. Това съобщи на първата пресконференция на сдружение „Надежда 4019” вокалният педагог и член на Управителния съвет на сдружението Адриян Маджаров. Той е подготвил трите изпълнителки за участието им в конкурса „Звукът на времето” във Велико Търново заедно с Надежда Радославова.

Това е било шестото издание на конкурса, проведено е след предварителен онлайн подбор. Тъй като конкурсът е сред първите, проведени наживо след извънредното положение, интересът към него е голям, във всяка от четирите възрастови групи има по около 30 одобрени участника. Конкурсът е международен, но тазгодишното издание е национално заради пандемията. Провежда се при изключително строги противоепидемични мерки и спазване на социална дистанция. Надежда Дочева

Председател на журито е Маргарита Хранова, а членове – народната певица Нели Андреева и Клавдия Василаче от Румъния.

Конкуренцията е сериозна и всички са с голямо желание да се представят отлично, но на първо място във втора възрастова група – от 9 до 12 години – е класирана Надежда Дочева от школа „Надежда 4019”. Тя изпълнява песента на Кристина Агилера „Something’s Got a Hold On Me”.

На второ място в същата възрастова група е Мария Стефанова с песента на Васил Найденов „Болката отляво”.

Също с втора награда, но в следващата възрастова група – до 16 години – е Дея Куманова. Тя се е представила с песента на Уитни Хюстън „I Have Nothing”.

Трите момичета са получили грамоти и медали за чудесното си представяне. На първата пресконференция на „Надежда 4019” те бяха с жълти брандирани вратовръзки с логото на сдружението. Това ще е отличителния им знак при различни участия – обясни Адриян Маджаров. Преподавателите пък са с жълти брандирани с логото за ръка.

Маджаров обясни, че сдружението е създадено в края на 2019 г. благодари на директора на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” Пейчо Георгиев, който първоначално им предоставил помещение за репетиции, както и на директора на ОУ”Отец Паисий” Мирослав Минков, където сега провеждат подготовката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *