На национална конференция в Разград представят добри практики на „Обществен дарителски фонд за Разград” и СНЦ”Феникс”

Общенствен дарителски фонд за Разград

Добрите практики на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград” и на СНЦ”Феникс” с Областна администрация-Разград ще бъдат представени на национална конференция, която ще се проведе в края на седмицата в Разград.

Събитието е на тема „Нови възможности за гражданско участие при реализация политиките за предоставяне на социални услуги“. На конференцията ще бъдат представени резултатите по проект „Решения за по-широко гражданско участие в политиката по предоставяне на социални услуги“, финансиран по ОП „Добро управление“. Конференцията ще се проведе от 24 до 26 юли в хотел „Вила дела Роса“ – Разград.

Проектът се реализира от Сдружение „Инициатива за развитие“ в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“. В рамките на конференцията ще бъдат представени конкретни предложения и решения за засилване ролята на гражданското общество и бизнеса в процесите по формулиране, изпълнение и мониторинг на държавната политика по предоставяне на социални услуги, което е и основната цел на проекта.

Откриването на конференцията е в петък от 15,00 ч., тя продължава до неделя наобяд.

В програмата са включено представяне на проекта, както и на двете проучвания – сред НПО, бизнес, граждани и сред администрации – за гледните им точки относно гражданското участие в процеса по формулиране и прилагане на политиките, касаещи социалните услуги. Ще бъде представена на добра практика „Управление на ко-уъркинг пространство за социално предприемачество в Берн, Швейцария“.

В програмата на участниците в конференцията са включени и посещения на Абритус и на детска площадка, чието изграждане е съвместна инициатива на Сдружение „Лудогорие“, Община Разград, Обществен дарителски фонд за Разград и бизнеса в Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *