На Зарезан в Кубрат избраха най-добрите винари

За поредна година навръх празника Трифон Зарезан в Кубрат избраха най-добрите винари.

От пресслужбата на Община Кубрат съобщават, че конкурсът за домашни вина се проведе в стола на Домашния социален патронаж, участниците в конкурса за домашни вина бяха около 50, представители на Кубран и на Бисерци. Те се надпреварваха в три категории вина – бяло, розе и червено вино. Конкурсът бе организиран от община Кубрат и НЧ “Св. Св. Кирил и Методий – 1891”.

На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Кубрат Мирослав Йорданов, кметът на с. Бисерци Алиш Арифов, завеждащият отдел “Просвета и култура” Здравко Вутов, а също и други представители от общинската администрация. Председател на журито бе технологът по вината Цветанка Николова от фирма “Дионис – Елена” ООД – гр. Русе.

Победител в конкурса при белите вина в Кубрат стана Павлин Тотев, на второ място – Чавдар Маринов, а на третото – Петко Петков. Най-добро бе розето на Йордан Енчев, втори в тази категория журито определи това да е Самир Метин, а третото място бе за Енчо Енчев. За най-добро и отлично червено вино бе определена домашната напитка на Свилен Стоянов, следвана от вината на Атанас Георгиев и Марин Димитров.

Победителите получиха награди и дипломи. Специалната награда “Заслужил енолог” спечели Георги Радев.

За доброто настроение на всички се погрижи читалищният оркестър “Славяни”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *