Нашата Димана Йорданова представя България на Балканиада в Сърбия заедно с Ивет Лалова

Състезателката от СКЛА“Лудогорец“-Разград Димана Йорданова и нейният треньор Красен Цонев заминаха днес за Сърбия, където през уикенда ще се проведе Балканиадата по лека атлетика.
Според предварителните заявки в състезанието ще участват представители на 20 държави. Първенството е важно за лекоатлетите, тъй като е последна възможност за покриване на норматив за участие в Олимпиадата в Токио.

С българския национален отбор в Белград е и една от най-добрите български лекоатлетки Ивет Лалова-Колио. През последните 10 години тя рядко участва в балканските първенства, освен когато България е домакин.

Нашата Димана Йорданова има няколко участия в Балканиади, но за пръв път ще се пусне в нова дисциплина – седмобой, с която се занимава отскоро, но вече има постижения на национално ниво.

През последната повече от година Димана Йорданова се подготвя за елитните състезания благодарение на финансовата подкрепа на „Лудогорско пиле“ и „Амета Холдинг“, за което лекоатлетката и нейният треньор изказват своята благодарност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *