Нарушители по пътищата: дрогирани, без книжки и коли с чужди табели

Пътна полиция

Няколко нарушители по пътищата на Лудогорието са засечени през последните дни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Лек автомобил „Шкода Октавия“ с варненска регистрация е спрян около 21.15 часа на 8 май в лознишкото село Студенец. В хода на проверката е установено, че 35-годишният водач от Варна шофира след употреба на наркотици. Пробата му с „Drug test 5000“ се оказала положителна на марихуана и амфетамин. Започнато е бързо производство. У водача са намерени 1,55 грама бяло кристалообразно вещество, което при тестване реагира на метаамфетамин и 0,40 грама канабис. Пътникът на предната седалка, 36-годишен мъж от Варна, държал в себе си 0,70 грама кристалообразно вещество – метаамфетамин. Двамата са задържани в РУ-Лозница. И по този случай е образувано бързо производство.

Лек автомобил „Мерцедес“ пък е спрян около 22.40 часа на 9 май в село Трапище. В хода на проверката от служители на РУ-Лозница е установено, че 40-годишният водач от село Голямо Соколово не притежава свидетелство за управление на МПС и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,39 промила. Взета е и кръв за медицинско изследване. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Водач с нерегистриран автомобил е хванат около 10 часа на 9 май в кубратското село Сеслав. В хода на проверката е установено, че 31-годишният водач е поставил на „Форд Фокус“-а транзитни регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *