Нарушители на пътя: 16-годишен с мотопед, 63-годишен с алкохол в кръвта, а младеж от Търговище – дрогиран

Пътна полиция

Трима нарушители на пътя засякоха пътните полицаи от Разградско вчера – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

26-годишен мъж от Търговище шофирал под въздействието на наркотични вещества. Управляваният от него автомобил „Мерцедес“ е спрян за проверка около 20.45 часа на 3 февруари по бул. „Априлско въстание“ в Разград. Пробата на водача с „Drug test 5000“ реагирала положително на канабис. Издаден е талон за медицинско изследване на кръвта. Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

Пиян водач е установен при полицейска проверка по бул. „Дунав“ до Градската библиотека. Лек автомобил „Фолксваген Поло“ е спрян около 16.30 часа на 3 февруари. 63-годишният шофьор от Разград е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,36 промила. Взета е и кръвна проба за изследване. Образувано е бързо производство.

Мотопед „Пежо“ без регистрационен номер е спрян около 11.45 часа на 3 февруари в лознишкото село Гороцвет. В хода на проверката е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. 16-годишният тийнейджър, който го управлява, не притежава съответната правоспособност – няма свидетелство за управление на МПС. По случая е започната проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *