Нарушители на пътя: двама пияни, един – дрогиран, а друг без книжка опитал да избяга от проверка

Пътна полиция

Четирима нарушители на пътя са засечени през последните дни в Разградско.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщава,т че неправоспособен водач е опитал противозаконно да попречи на полицейски служители да изпълнят задълженията си. Около 18.40 часа на 17 ноември в село Брестовене, бягайки от проверка с автомобил „Ауди А4“, 24-годишният водач предизвиква пътно-транспортно произшествие. По случая е започнато бързо производство по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.

Лек автомобил „Сеат“ е спрян за проверка около 00.50 часа на 18 ноември в град Исперих. В хода на контролните действия е установено, че 39-годишният водач шофира след употреба на алкохол. Пробата с дрегер на криминално проявения и осъждан мъж отчела 2,09 промила. След отказ да даде кръв е задържан в РУ-Исперих. Автомобилът е оставен на отговорно пазене. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

„Фолксваген Пасат“ е спрян около 00.16 часа на 18 ноември в Кубрат. В хода на полицейската проверка е установено, че 43-годишвия водач от село Беловец шофира след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,21 промила. Мъжът е задържан в Районното управление. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

„Хюндай i10“ е спрян около 16.10 часа на 17 ноември по улица „Паркова“ в Разград. При извършената полицейска проверка е установено, че 23-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ показала резултат, положителен на канабис. Задържан е след отказ да предостави кръв за химичен анализ. По случая е започнато бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *