Нарушители на пътя: двама дрогирани шофьори, един без книжка

Двама водачи с положителни проби за упойващи вещества са установени при полицейски проверки в Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Около 10.00 часа на 5 март по улица „Грънчарска“ шофьор на товарен „Пежо Партнер“ е тестван с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен на бензодиазепини. Мъжът е дал биологичен материал за изследване. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс. Около 21.45 часа на 5 март по улица „Кирил и Методий“ е спрян лек автомобил „Ауди А6“. Пробата на 23-годишния водач от село Бели Лом с „Drug test 5000“ показала резултат, положителен на бензодиазепини. Автомобилът е иззет, а водачът – задържан за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Още един нарушител е засечен по пътищата на Лудогорието вчера. Товарен автомобил „Фолксваген Кади“ без регистрационни табели е спрян в исперихското село Къпиновци. Около 11.30 часа на 5 март е установено, че 59-годишният водач е неправоспособен. Управляваното от него превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *