Нарушители на пътя в Кубратско и Заветско: дрогиран, пиян, без книжка

Пътна полиция

Трима нарушители са засечени в Кубратско и Заветско вчера – става ясно от информационния бюлетин на ОДМВР-Разград.

Употребил наркотици водач е засечен при полицейска проверка в Кубратско. Лекият автомобил „Фолксваген Голф“, с който 30-годишният мъж се придвижвал, е спрян около 20 часа по пътя Острово – Брестовене. В хода на проверката полицейските служители тествали водача от Острово с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен за кокаин и амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но последвал отказ да бъде предоставен биологичен материал. Мъжът е задържан в РУ-Кубрат. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Лек автомобил „Ауди А4“ е спрян около 22.40 часа на 17 април в град Кубрат. В хода на полицейската проверка е установено, че 57-годишният водач от град Русе шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,22 промила в издишания въздух. След отказ да предостави кръв за химичен анализ е задържан в РУ-Кубрат. Започнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Мотопед „Пиаджо“ с чужд образец регистрационна табела е спрян около 16.40 часа на 17 април в заветското село Брестовене. В хода на контролните действия е установено, че 21-годишният водач не притежава свидетелство за управление на МПС, а превозното средство не е регистрирано по законовия ред. Образувана е проверка по чл.345, ал.1 и 2 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *