Наркопласьорът от Търговище остава в ареста

20-годишният Александър А., който бе привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в Разград за държане с цел разпространение на различни по вид високорискови наркотични вещества, вече е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Разградския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Разград.


Александър пътувал в автомобил с търговищка регистрация заедно със свой приятел. Колата била спряна за проверка от полицията в Разград, където бил получен сигнал, че мъжът държи наркотици. Под стелка в автомобила при проверката полицейските служители отрили 110 г кокаин, 110 г хероин и 90 г амфетамини. Така започва досъдебното производство за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.
Обвиняемият е криминално проявен, но не е осъждан до момента.

От пресцентъра на Окръжен съд-Разград съобщиха, че за събиране на характеристични данни за обвиняемия в съдебната зала бе разпитана неговата майка, която обясни, че синът й е добро дете, в момента не упражнява трудова дейност, прекъснал е висшето си образование след първия семестър, помага на баща си и пътува зад граница с него, полага грижи и за малкото си двугодишно братче.

Съдът прецени, че макар делото да се намира в начална фаза на разследване, са събрани достатъчно доказателства, описани в протокол за претърсване и изземване, както и показания на свидетел пътувал с обвиняемия, които сочат обосновано предположение, че Александър А. е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Количеството и вида на намерените наркотични вещества са основание деянието да се определи, че е с висока обществена опасност.

От събраните до момента данни е установена съпричастността и на други лица и възможността обвиняемият да се придвижва свободно, крие риск за установяването им.

Съдът намери, че при мярка различна от „задържане под стража”, съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши ново престъпление и воден от направените изводи постанови най-тежката мярка за процесуална принуда.

 2,893 total views,  2 views today

4 Replies to “Наркопласьорът от Търговище остава в ареста”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *