Най-много глобени без маски – в Лозница

18 акта за НЕносене на предпазни маски състави полицията – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В рамките на създадената организация за осъществяване на контрол по изпълнението на мерките, разпоредени в заповед на здравния министър, от вчера започна налагането на санкции на нарушителите. Три от актовете са наложени в Разград, 4 в Кубрат, 7 в Лозница и 4 в Исперих. Предстои обработването на съставени от полицейските патрули констативни протоколи, вследствие на което нарушителите ще получат допълнително своите актове. Глобата за това нарушение е в размер на 300 лв.

Продължават проверките и за струпване на много хора на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. През последното денонощие са съставени 7 акта за такива нарушения. Голяма част от сигналите касаят събиране на хора по пейки и беседки в междублокови пространства. Според член 209 А от Закона за здравето „който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 1 или 2, се наказва с глоба.

Проверките за изпълнението на разпоредбите ще се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления – уверяват от полицията.

One Reply to “Най-много глобени без маски – в Лозница”

  1. Откъде се раздават маските безплатно, щом има глоби за неносещи такива? Законът не гласи ли, че държавата няма право да глобява за нещо, което тя самата те задължава да имаш и не е осигурила???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *