Най-милият дарителски жест – баба от Печеница си подари пенсията на болницата в Исперих

Въпреки стотиците хиляди левове, дарени от богатите българи за преодоляване на последствията от COVID-19, най-милият дарителски жест направи възрастна жена от исперихското село Печеница. Това става ясно от публикация във фейсбук страницата на МБАЛ-Исперих.

В знак на съпричастност 80-годишната Надие Шаиб Мехмед е дарила на лечебното заведение една своя пенсия.

„Трогателен и стоплящ сърцата, малък жест с огромна стойност.
Пожелаваме й да бъде здрава, да запази своята вяра в доброто и да я предава на другите около нея!
Респект и благодарност!“ – коментират медиците от исперихската болница.

Баба Надие е много добър човек, усмихната, помага на всички – разказа за Разград24/7 кметът на Печеница Севджихан Мехмед. Жената е вдовица, живее със семейството на сина и снаха си,които имат животновъдна ферма. Преди да се пенсионира е работела в животновъдството. Жестът, който е направила, е в знак на благодарност към медиците от исперихската болница, които са лекували съпруга й, а в последните години и нея. Надие Мехмед има високо кръвно и тромбофлебит, често се налага да бъде хоспитализирана и е благодарна най-вече на екипите на Спешния център и Интензивното отделение в болницата в Исперих, на д-р Заргар, д-р Гайдаров и д-р Шакиба.

Кметицата Севджихан Мехмед допълни, че е много щастлива, че днес нейното село се коментира с хубава новина. Радвам се, че такива добри хора живеят в Печеница – каза тя. По думите й и останалите жители на селото са изключително доволни от грижите, която полагат за тях медиците от исперихската болница

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *