Над 900 нарушения по пътищата през миналата седмица

Пътна полиция

917 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 април 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 907 фиша и 128 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя са санкционирани двама пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства. Във всички случаи причината е неправоспособност на водачите.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които един човек загина, а петима други пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец април на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1047 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 119.

От 12 април до 1 юни на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. За първото тримесечие на 2024 година са регистрирани 92 пътно-транспортни произшествия, от които 27 тежки с 36 ранени. Целта на акцията е да се ограничат предпоставките за възникване на тежки катастрофи и да се засили контролът за спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *