Над 900 нарушения по пътищата на Лудогорието през миналата седмица

911 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 18 до 24 март 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 587 фиша и 128 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя е санкциониран и един пешеходец.

Установени са осем шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 13 моторни превозни средства. В шест от случаите причината е неправоспособност на водачите, в пет – употребата на алкохол, а в два – употребата на наркотични вещества от страна на водачите.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец март на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1162 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 171. 22-ма водачи са санкционирани за неправилно паркиране. Засечените случаи на шофиране след употреба на алкохол са 31, а след употреба на наркотици – 7.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *