Над 900 нарушения по пътищата миналата седмица

953 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 18 септември 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 388 фиша и 82 акта. Девет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани и двама пешеходци.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в един от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водача, в други пет – неправоспособност на шофьорите и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които петима души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец септември до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1883 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 3309 превозни средства и 4094 лица. Връчените електронни фишове са 162.

 236 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *