Над 800 нарушения по пътищата на Лудогорието през миналата седмица

Пътна полиция

813 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 април 2021 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 413 фиша и 88 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двамата концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другите три – употребата на алкохол.

От 19 април започнаха засилени проверки за спазване на скоростните режими в населените места и по републиканската пътна мрежа. В рамките на операцията по линия на ROADPOL до 25 април са констатирани 435 нарушения за скорост в населени места и 81 извън населените места. По време на 24-часовия маратон „Скорост“, който се проведе от 00.00 часа до 24.00 часа на 21 април, са засечени 172 нарушения. От тях 61 са заснети с т.нар. „тринога“, а 111 – с камерите, монтирани в служебни автомобили.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *