Над 800 нарушения по пътищата миналата седмица

Пътна полиция

811 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 февруари 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 448 фиша и 111 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани и трима пешеходци.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства. В три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други три – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 900 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 221.

От 19 до 25 февруари се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“. По време на акцията по линия на ROADPOL контролните органи проверяваха спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Проверени са 71 товарни автомобила и 12 автобуса. При пет от ТИР-овете са констатирани нарушения, свързани с техническа неизправност на превозните средства и нередовни документи на водачите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *