Над 700 нарушения по пътищата миналата седмица, започват проверки на камиони и автобуси

Пътна полиция

742 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 12 до 18 юли 2021 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 521 фиша и 62 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение е санкциониран един мотоциклетист.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в три – употребата на алкохол.

От 19 до 25 юли на територията на ОДМВР-Разград ще се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи ще бъдат товарните автомобили и автобуси. В хода на засилените проверки ще се следи за техническата изправност, спазване времето за почивка на водачите, превишаване на скоростта, превоз на необезопасени товари, употреба на алкохол или упойващи вещества, претоварване на автомобилите и други нарушения на Закона за движение по пътищата. През първия ден от полицейската акция са проверени 27 ТИР-а и един автобус. Установени са девет нарушения, едно от които е свързано с ADR.

 

 

 774 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *